The Hunger Games 32x32 LogoLeopard Print Pointer Books are my passion...: Co vychází - červen 2012

pátek 11. května 2012

Co vychází - červen 2012

Milí čtenáři. Slíbila jsem vám, že budu přidávat více článků zaměřené na knihy z obecného hlediska. Tady je první, aneb knížky, které vyjdou v červnu 2012. Nejsem vševěd, tudíž tu nebudou všechny, ale snad vám postačí tohle málo, co jsem pro vás nastřádala. =)

Démon z Hex Hall
Rachel Hawkins
Série: Čarodějnice z Hex Hall (#2)
nakladatelství: Knížní klub

Důvod, proč Sophie Mercer byla poslána do Hex Hall, byl, že je čarodějka. To všechno ovšem bylo předtím, než zjistila malé špinavé rodiné tajemství a skutečnost, že velice nadějná známost Archer Cross patří je špehem L'Occhio di Dio, organizace, která se snaží všechny nadpřirozené bytosti vyhladit z povrchu zemského. Špatně.
Aby toho nebylo málo, zjišťuje, že je jednou ze dvou jediných žijících démonů na světě. Druhým je její drahý otec, který se zřejmě zapomněl zmínit. Špatně.
Sophiiny schopnosti však ohrožují životy jejich nejbližších a proto je rozhodnutá odjet do Londýna, kde bude zbavena svých schopností. Po příjezdu ovšem zjišťuje šokující zprávu - její noví přátelé jsou též démony. Což znamená, že někdo z neznámého důvodu vyvolává démony. Špatně.
Mezitím se L'Occhio di Dio snaží chytit Sophie, koho jiného k tomu použít, než Archera. Ještě štěstí, že už k němu Sophie nechová žádné city. Nebo snad ano?



Pod nekonečnou oblohou
Veronica Rossi
Série: Nebe (#1)
nakladatelství: Knižní klub

První díl futuristické postapokalyptické trilogie na pomezí fantasy, romance a dobrodružného příběhu. Hlavní hrdinové, Aria a Perry, pocházejí ze dvou radikálně odlišných společenských vrstev a vlastně by se neměli nikdy setkat, natož navázat vztah. Aria patří mezi obyvatele uzavřeného, vysoce technicky rozvinutého a izolovaného města, Perry zase do nebezpečného přírodního světa. Když Ariu vykáží z města za zločin, který nespáchala, domnívá se, že ji čeká okamžitá smrt - ve volné přírodě nemá šanci přežít. "Divoch" Perry je pro ni jedinou šancí, jak se zachránit. Zakázaná láska a rozpolcená civilizace vzbuzuje mnoho filozofických, morálních a etických dilemat zrcadlících se v neobyčejném vztahu dvou hlavních hrdinů.


Vteřinu poté
William R. Forstchen
nakldatelství: Knižní klub

Vysloužilý armádní důstojník John Matherson se přestěhoval s rodinou do Black Mountain v Severní Karolíně. Nedávno ovdovělý John a jeho dvě dcery žijí v přívětivé maloměstské rutině. Jednoho dne ji však něco naruší - najednou přestanou fungovat všechny elektrické spotřebiče. Že by rozsáhlý výpadek? Pravda je však krutější, než by se zdálo - za vším je výbuch EMP, elektromagnetické bomby. A výpadek zdaleka nebude jen dočasný… Kdo přežije v zemi, která se z blahobytu rychle propadá do archaické společnosti? Docházejí léčiva, násilní vykradači se začínají organizovat do tlup, objevují se první fámy a domněnky o původcích útoku. Den za dnem ubíhá od propadu do temných časů, až se uzavře rok. Rok Johnova boje o zachování rodiny, života, budoucnosti… Strhující postapokalyptický román překvapí svou uvěřitelností a nepustí čtenáře, dokud se nedobere poslední strany.


Vzkříšení za úsvitu
C. C. Hunt
Série: Údolí stínů (#2)
nakladatelství: Baronet


Vkročte podruhé do světa Údolí stínů, do tábora, který pomáhá mladým lidem najít sebe samy a vypořádat se se svým zvláštním… nadáním. Jakmile se tam jednou dostanete, nikdy na to nezapomenete - a už nikdy nebudete stejní!
Od chvíle, kdy Kylie přijela do kempu v Údolí stínů, si kladla stále stejnou otázku: Kdo vlastně jsem? Obklopena samými upíry, vlakodlaky, vílami a čarodějkami touží zjistit, jaké jsou její nadpřirozené schopnosti… a jak svůj nově objevený neobvyklý talent využít. Teď k tomu má opravdu velkou příležitost! Zjevuje se jí totiž další duch, který tvrdí, že někdo, koho Kylie dobře zná - a miluje -, ještě před koncem léta zemře. Kdyby jen ale věděla, koho má vlastně zachránit a jak…
Aby toho nebylo málo, trápí se Kylie nad svým rozpolceným srdcem. Lucas, svůdný a vzrušující vlkodlak, sice opustil kemp s jinou dívkou, ale stále častěji se zjevuje v Kyliiných snech. A Derek, neodolatelný elf, který tu pro ni byl vždycky, když ho potřebovala, ji přitahuje čím dál víc. Kylie ví, že se brzy bude muset mezi nimi rozhodnout…


Válka hluku
Patrick Ness
Série: Chaos (#3)
nakladatelství: Jora

Ve strhujícím závěru Nessovy napínavé trilogie se do Nového Prentisstownu stahují rovnou tři armády a schyluje se k ničivé válce. Domorodí Sádráci zmobilizují všechny síly, aby pomstili vyvražděné soukmenovce. Starosta Prentiss a paní Coylová, bezohlední vůdci dvou znepřátelených lidských frakcí, se chystají za každou cenu bránit své zájmy a představy o pořádku, který chtějí v Novém světě nastolit. A do toho se na planetu Nový svět blíží kosmické lodě nových osadníků.
V prostředí Hluku, jenž obnažuje všechny myšlenky, jsou následky každého činu a každého slova obrovské. Todd s Violou dospívají uprostřed válečných krutostí a hrůz. Život je nutí zpochybňovat vše, čemu dosud věřili, a v překotném tempu před ně klade přetěžká rozhodnutí a závažné etické otázky. Je možno kvůli jedné milované bytosti obětovat tisíce jiných? A je vůbec naděje, že z takového chaosu může vzejít lepší svět? Lze ještě věřit ve vykoupení, nebo je vše předem ztraceno? O tom se čtenář přesvědčí v šokujícím finále.


Where There Is A Wolf There Is a Way
Lisi Harrison
Série: Monster High (#3)
nakladatelství: CooBoo

Děsivě trendy teenageři, děti nejznámějších monster na světě se shromáždili pod jednou střechou, aby si užívali ten pravý život na střední škole!
Clawdeen Wolfová byla vždycky trochu ve stínu všech svých šesti bratrů, ale teď se konečně dostane na výsluní díky oslavě svých sladkých šestnáctin. Ovšem po zveřejnění Mého souseda ghúla se rodina Wolfových musí schovat v lesích. A to Clawdeen ani trochu netěší, protože teď musí tvrdnout v rodinném penzionu se svými nudnými bratry, dokud se neobjeví Lala, aby jí dělala společnost. Ale zdá se jí to, nebo její kamarádka flirtuje s Claudem?!




Pasti ze záhrobí
Charlaine Harris
Série: Tajemství Hraper Connellyové (#2)
nakladatelství: Baronet

Harper Connellyová je dívka nadaná zvláštní schopností odhalovat místa, kde spočívají těla mrtvých osob, a určovat, jakým způsobem zemřeli. Neumí však určit, kdo zavinil jejich smrt. Na starém hřbitově v Memphisu vycítí tělo, které leží v nesprávném hrobě. Postupně vyjde najevo, že jde o ostatky oběti únosu - dvanáctileté pohřešované dívky Tabithy Morgensternové, kterou se Harper neúspěšně snažila najít už o dva roky dříve v Nashvillu.
Policie usoudí, že Harper a její nevlastní bratr bratr Tolliver, který je sestřiným spolupracovníkem a zároveň osobním strážcem, jsou do zločinu nějak zapleteni. Ve snaze očistit své jméno se oba mladí lidé pouštějí do pátrání po skutečném vrahovi na vlastní pěst.


Kruh ohně
Michelle Zinková
Série: Proroctví sester (#3)
nakladatelství: Knižní klub

Lia se vydává na nebezpečnou cestu za chybějícími stránkami Proroctví a pátrá po zbývajících klíčích, pomocí nichž by mohla zavřít Bránu, a zabránit tak příchodu Samaela na tento svět. Sama to ale nezvládne. Podaří se jí přesvědčit sestru Alici, která stále více podléhá zlu, aby jí pomohla? Obřad musí být vykonán v den slunovratu a čas rychle utíká… Ohromující závěrečný díl "gotické" fantasy trilogie z Ameriky 19. století.






Hlad jako žádný jiný
Kresley Cole
Série: Nesmrtelní za soumraku (1. díl)
nakladatelství: Baronet

Vlkodlak Lachlain MacRieve je už víc než sto let týraným vězněm upírů. Jednoho dne vycítí, že se objevila žena, která byla stvořena pouze pro něj. Využije chvilkové nepozornosti trýznitelů, vysvobodí se z okovů a vydává se na cestu do Paříže. Tam sice stopu ztrácí, ale nenechá se odradit a hledá svou vyvolenou ženu dál. S hrůznou zjišťuje, že je jí upírka Emmaline Troyová. Lachlain ovšem netuší, že Emma je napůl upírka, napůl valkýra. Unese ji k sobě domů, do Skotska. Při společném životě pak poznávají nejen jeden druhého, ale i každý sám sebe. Plachá a bázlivá Emma se proměňuje v silnou ženu, která ví, co chce. Lachlain je původně odhodlaný, že ji prostě přiměje k tomu, aby žila po jeho boku, ale ve hře zdaleka nejsou pouze jeho přání. Upíři navíc zjistí, kdo Emmaline je, a chtějí ji získat pro sebe…



zdroje: převážně jsem čerpala od Syki a Abyss, ale různé informace byly vyšťourány i na jiných knižních blozích

2 komentáře:

  1. Demonglass je jedna z najlepších kníh, čo som v poslednom čase čítala. Niežeby od nej neboli lepšie, ale chytila ma - prečítala som ju na jeden dych :-)

    OdpovědětVymazat
  2. konečně jsem si koupila čarodějnice z hex hall 1 a oni už vydají i dvojku??? Já nestíhám kupovat všechny knihy ze sérií, co čtu!!!

    OdpovědětVymazat