The Hunger Games 32x32 LogoLeopard Print Pointer Books are my passion...: Waiting on Wednesday (#3)

čtvrtek 3. května 2012

Waiting on Wednesday (#3)

Týdenní meme Waiting on Wednesday je hostováno stránkou Breaking the Spine a koná se každou STŘEDU. Jde o to, že se uveřejní kniha, kterou jste ještě nečetli a s velkým nadšením ji očekáváte.


Anotace
Jeden chlapec, jeden drak, svět dobrodružství. Fantasy bestseller Eragon z pera patnáctiletého Christophera Paoliniho, který nadchl miliony čtenářů po celém světě. Vypráví příběh chudého farmářského chlapce, který najde v Dračích horách modrý kámen, z něhož se vyklube dračí mládě - Safira. Spolu se vydají na nebezpečnou cestu královstvím ovládaným králem, jehož zlo nezná mezí. Dokáže Eragon naplnit své předurčení a převzít břímě legendárních Dračích jezdců? Osud království možná leží v jeho rukou ... První díl trilogie Odkaz Dračích jezdců.


Tak že bych si to nakonec taky přečetla? Poslední dobou nad tím váhám, protože každej říká, jak je to senza a i když mě dračí story moc nebaví, myslím, že by se to třeba mohlo změnit (podobně jako moje dřívější nenávist Harryho Pottera =D). Navíc nedávno vyšel Inheritance a slyšela jsem samou chválu... pokud se k tomu někdy dostanu, určitě si to přečtu! =) Pokud mi někdo napíšete doporučení, asi si jí fakt koupim.

1 komentář:

  1. Já Eragona četla poprvé někdy v roce 2006, dostala jsem ji od otce, mám teda první vydání, ale bůhvíkolikátej dotisk (jaj, to už je let... taky je už pěkně ohmataná :D). Prvně jsem na ni hleděla značně skepticky a nechala otce a kamaráda, ať to přečtou první, pak jsem sice začala číst, ale stejně jsem ji po deseti stránkách zavřela, ale nakonec jsem se přemohla a fakt si ji přečetla pořádně - a je to suprový, mně se to strašně líbilo (aspoň tenkrát, teď jsem ji už dlouho neměla v packách). I když se Paolini s každým dalším dílem lepší, je to fakt propracovaný, dobře vymyšlený, docela originální... Četla jsem i Eldest a Brisingr (jen z knihovny), a chtěla bych si je koupit, stejně jako Inheritance. Akorát jaksi... nejsou peníze :D.
    Možná se mnou spousta lidí nebude souhlasit, ale já bych ti ji určitě doporučila alespoň na přečtení. :) A nenech se odradit začátkem - pokud tě nezačne bavit v půlce první knihy, asi to nebude nic pro tebe, ale pokud se ti nebude líbit jen prvních ale 60 stránek, je to ještě v pohodě, já se taky přemáhala. :)

    OdpovědětVymazat