The Hunger Games 32x32 LogoLeopard Print Pointer Books are my passion...: Co vychází - září 2012

pondělí 3. září 2012

Co vychází - září 2012

Milí čtenáři,
Nastal ten smutný okamžik, kdy nám (nebo aspoň části) skončily letní prázdniny a přišlo září. Takže už žádný ranní lenošení s knížkou v posteli, ale kradmé pohledy pod lavici (a přísné pohledy profesorů), abychom se dozvěděli, jak kniha skončí. Někdo se do školy těší, někdo ne. Já patřím spíše ke druhé variantě. =D Ale abych tady neříkala samé pesimistické bláboly, jedna pozitivní zpráva tu přece jen je - na září vychází opravdu nesmírné množství titulů, na které je třeba si řádně připravit peněženky! =D

Blankytné hříchy
Laurell K. Hamilton
Série: Anita Blake (#11)
nakladatelství: Epocha


Anita se pokouší vrátit do starých kolejí poté, co se rozešla se svým vlkodlačím milencem. Vytvořila si cosi na způsob rodinného života, v němž její nový partner, leopardí kožoměněc Micah, nemá žádný problém s tím, aby se o ni dělil s Jean-Claudem, upířím vládcem města. Vše se uklidnilo do té míry, jak je to jen možné u někoho, kdo probouzí mrtvé, když k Jean-Claudovi přijíždí neočekávaný a nevítaný návštěvník: Musette, velice atraktivní a velmi pokřivená představitelka Evropské rady upírů. Anita brzy zjistí, že uvízla v pasi uprostřed nebezpečné hry upíří mocenské politiky. Aby nebyl všem potížím konec, je požádána o konzultaci při sérii brutálních zabití, která podle všeho má na svědomí něco ne úplně lidského.

Horečka
Lauren diStefano
Série: Zahrada nesmrtelnosti (#2)
nakladatelství: Fortuna Libri

Horečka - Reina opět v akci - Reina odhalí kuplířčiny úmysly a začce opět vzdorovat - Strastiplná cesta k Rowanovi - Vaughn je rozhodnutý přivést Reinu zpět do sídla - - Tentokrát jde Reině o všechno












Rezistence
Veronica Roth
Série: Divergence (@2)
nakladatelství: CooBoo

Měl to být pro Tris šťastný a slavnostní den, ale všechno dopadlo úplně jinak. Po krvavé tragédii mezi frakcemi vzrůstají konflikty a nad společností se vznáší válka. Tris se musela rozhodnout už jednou - a teď ji čeká další volba. Dřívější rozhodnutí, obavy, zármutek i provinilost, to vše ji teď dostihlo a Tris nezbývá než bez výhrad přijmout svou Divergentní identitu. Dokáže se ale vyrovnat se všemi následky?







Bitva o Hex Hall
Rachel Hawkins
Série: Čarodějnice z Hex Hall (#3)
nakladatelství: Knižní klub

Na Sophii Mercerovou je toho poslední dobou moc. Jen co si zvykla na to, že je démon, a naučila se své neobyčejné schopnosti ovládat, jí je Rada zase odebrala. Archera a tátu viděla naposledy v hořícím vězení a jedinými spojenci mají být nyní Branickovy. Shodou okolností odvěcí nepřátelé Prodigia. Rodinné překvapení neberou konce a jen tak mimochodem je na spadnutí válka, v níž má hlavní úlohu sehrát právě Sophie. Na tom se shodnou všichni, ne už však na tom, na jaké straně bude Sophie stát. Jenomže bez své magie je Sophie bezbranná. Podaří se jí získat zpět kouzelné schopnosti dříve, než bude pozdě?




Tajemství upírů
L.J. Smith
Série: Říše temnot (#1)
nakladatelství: Fragment

Šestnáctileté Poppy zbývá pár týdnů života. Trpí rakovinou slinivky a není šance na vyléčení. Její dlouholetý přítel James jí nabídne řešení. Tím však poruší přísné zákony Říše temnot a teď ho čeká trest za vyzrazení tajemství a za lásku k člověku. Bude mít Poppy dostatek odvahy, aby se dobrovolně stala upírem? Podaří se jim společně uniknout před nejhorším trestem?
První díl tajemné série Říše temnot.







Prokleté sestry
L.J.Smith
Série: Říše temnot (#2)
nakladatelství: Fragment

Tři sestry už nebaví život upírek a rozhodnou se pro útěk. Chtějí žít stejně jako jejich teta a živit se pouze zvířecí krví. Za porušení přísných zákonů je však čeká trest, který chce vykonat jejich bratr Ash. Ve chvíli, kdy se jedna ze sester zamiluje do obyčejného chlapce a Ash do obyčejné dívky, není pro nikoho cesty zpět. Říše temnot má svá pevně stanovená pravidla, a kdo je nedodrží, bude za to pykat. Proč musela zemřít teta upířích sourozenců? Mají šanci odhalit pravdu a zachránit si tak život?






Vášeň
L.J. Smith
Série: Temné vize (#3)
nakladatelství: Fragment

Kaitlyn a jejím přátelům se podařilo získat úlomek čistého křišťálu od Bratrstva. Ten může zničit zrůdný krystal pana Zetese, který páchá zlo. Nejprve však musí najít místo, kde je krystal schovaný. Kaitlyn se proto rozhodne pro návrat do institutu, protože jako tajný špeh má šanci úkryt najít. Podaří se skupině nadaných studentů porazit pana Zetese? Jaké nebezpečí hrozí Kaitlyn?
Třetí díl napínavé série Temné vize.







Spoutaní
Gabriella Poole
Série: Temná akademie
nakladatelství: Fragment

Před začátkem nového semestru se Darkova akademie stěhuje do New Yorku. Cassie už není nováčkem, který jen tápe. Stala se silnou osobností, odhodlanou skrýt svá tajemství. Poté, co byla přijata mezi Vyvolené, se musí vyrovnat se svými neuvěřitelnými schopnostmi. Její láska ji přivádí do nebezpečí a zlovolný duch v jejím nitru získává stále větší moc. Zvládne se Cassie postavit mocným silám a nenávisti? Zachrání své přátele od strašlivého osudu, anebo je zahubí, aby spasila sama sebe? Kdekoli se objeví Darkova akademie, tam je smrt nablízku..




Mezi láskou a smrtí
Meg Cabot
nakladatelství: Knižní klub

Sedmnáctiletá Pierce se málem utopila v bazénu na zahradě domu svých rodičů a vyvázla jen zázrakem. Událost byla posledním hřebíčkem do rakve rozkládajícího se manželství jejích rodičů a Pierce se s maminkou přestěhovala do ostrovního městečka jejího mládí, kde žije i babička strýček s pochybnou pověstí. Pod počátečních obtížích nachází ve škole nové přátele a setkává se i s tajuplným, ponurým, lehce agresivním, ale právě proto nesmírně atraktivním Johnem Haydenem, který se objevuje vždy, když to Pierce čeká nejméně, ovšem zaručeně přesně ve chvíli, kdy potřebuje jeho pomoc. Pierce o něm docela jistě ví jen jediné - je temný, půvabný a neodolatelný, ale není to žádný anděl. Kdyby mu propadla, byla by navždy odsouzena k existenci v místech, která ji děsí a kam v žádném případě nechce vrátit...Dá přednost bezpečnému každodennímu životu, nebo omamující lásce v náručí smrti?


Hra lží
Sarah Shepardová
Série: Hra lží (#1)
nakladatelství: BB/art


Když se Emmin nevlastní bratr vytasí s videem, které objevil na internetu, Emma je v šoku. že někdo natáčí na video vraždu mladé dívky, to by ještě skoula - nejspíš se jedná o nějakou stupidní hru. Jenomže ta dívka vypadá úplně stejně jako ona! Kdo to může být? Že by Emma měla dvojče a nevěděla o tom? Vzhledem k tomu, že strávila skoro celý svůj dosavadní život v pěstounské péči, je to docela možné. Po krátkém pátrání Emma zjistí, že má opravdu sestru jménem Sutton, a rozjede se za ní. Než se však dívky stačí sejít, Sutton záhadně zmizí a Emma začíná mít neblahé tušení, že vražda na videu nebyla jen hra...



Žár
Richelle Mead
Série: Sukuba (#4)
nakladatelství: Domino


Nadpřirozená svůdkyně Georgina nese rozchod se spisovatelem Sethem jen velmi těžce. Propadá starým zlozvykům a nesmrtelní kamarádi už nemůžou její věčné nářky vystát. A pak provede Georgina něco tak hrozného, že ji její šéf, arcidémon Jerome, vykáže za trest z města. Provinilá sukuba se ocitá ve Vancouveru, kde má pomáhat tamnímu démonovi s problematickou skupinou satanistů. Její vyhnanství skončí stejně náhle, jako k němu došlo: mezi nesmrtelnými v Seattlu se děje cosi podivného a vše nasvědčuje tomu, že Jeroma někdo unesl a uvěznil.
Jeho nesmrtelní podřízení rázem ztrácejí své nadpřirozené schopnosti. Všichni se společnými silami pouštějí do pátrání po Jeromovi, aby všechno bylo jako dřív. Jediná Georgina v daném stavu nachází i kladnou stránku: když teď při sexu nebere mužům životní energii, mohla by se zase dát dohromady s milovaným Sethem. Jenže jak to udělat, když je zadaný?


Nadpozemská
Cynthia Hand
nakladatelství: CooBoo


Zjistit, že jste částečně anděl, není zrovna běžná rutina ani procházka růžovým sadem, zvlášť když víte, že máte naplnit na Zemi poslání, že máte úkol, který byl svěřen jedině a právě vám, ale nikdo vám neřekne, jaký ten úkol přesně je. Nicméně Clara, hlavní hrdinka trilogie Nadpozemská, se s tím statečně popere. Dokonce se snaží zjistit, kdo je ten pohledný kluk, kterého vídá ve svých snech a který zjevně patří k jejímu poslání. Má ho zachránit? Je tohle smyslem jejího života?





Čarodějky z East Endu
Melissa de la Cruz
nakladatelství: BB/art

V North Hamptonu, městečku v nejvýchodnějším výběžku Long Islandu, žijí tři ženy Beauchampovy - matka Joanna s dcerami Freyou a Ingrid. Zdá se, že tohle malebné městečko, věčně zahalené v mlžném oparu, uvízlo v čase, a všechny tři ženy zde žijí zdánlivě poklidným, jednotvárným životem. Všechny tři ale ukrývají velké tajemství. Jsou to mocné čarodějky, které však mají zakázáno své magické schopnosti využívat. Joanna dokáže oživovat mrtvé a léčit i ta nejhorší zranění. Její dcera Ingrid umí předpovídat budoucnost a vázat uzlíky, které dokážou vyléčit vše, počínaje neplodností a nevěrou konče. A Freya, divoká a nespoutaná, dokáže svými kouzly a elixíry vyléčit každé zlomené srdce. Celá staletí byly všechny tři nuceny ukrývat své schopnosti. Pak ale Freya, která má před svatbou s bohatým a tajemným Branem Gardinerem, zjistí, že je pro ni stále obtížnější skrývat své tajemství, a brzy řeší podobné dilema i Ingrid a Joanna. Vytáhnou své hůlky a začnou pomocí čar a zaklínadel pomáhat obyvatelům městečka. Přestože je magie, kterou používají, dobře míněná a neškodná, začnou se v městečku dít nevysvětlitelné, zlé věci. Když pak při oslavách Dne nezávislosti zmizí mladá dívka a záhadné události pokračují, nálada v městečku se obrací a někdejší příznivci se začínají stavět proti nim. Kromě boje s temnými silami a nespravedlivými nařčeními musí všechny tři vyřešit běžné pozemské problémy týkající se osobních vztahů.


Phoenix
Eden Maguire
Série: Krásní mrtví (#4)
nakladatelství: Fragment

Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím.
Darina již pomohla objasnit tajemství smrti Jonase, Arizony a Summer. Nyní ji čeká to nejtěžší... Odhalit okolnosti záhadné smrti Phoenixe.
Krásný mrtvý Phoenix, Darinin kluk, její největší láska. Už je to skoro rok, co zemřel, a oficiální verze vypovídá o rvačce na benzínce, při které byl ubodán. Kdo je zodpovědný za jeho smrt? Darina ví, že to musí zjistit, a že pak Phoenixe ztratí navždy... Opouštějí ji síly, nenachází u nikoho pomoc. Dokonce samotný Phoenix jako by pravdu znát nechtěl. Neviditelná křídla tlučou a Krásní mrtví nenaleznou klid, dokud pravda nevyjde najevo. Čas běží...




Neptunův syn
Rick Riordan
Série: Bohové Olympu (#2)
nakladatelství: Fragment

Ztracený Percy Jackson se vrací zpět! Ztratil však paměť a neví, kdo je, odkud přišel a jaké je jeho poslání. Z hlubokého spánku se probudil u vlčice Lupy, která jej poslala do Tábora Jupiter, římské obdoby Tábora polokrevných. Všichni kolem ho považují za syna boha Neptuna, římského boha moří.
Společně se dvěma členy tábora je vyslán na Aljašku. Podaří se jim osvobodit boha smrti Thanata, kterého uvěznili obři? Jaké další nebezpečí čeká Percyho, kterému se během cesty začíná vracet paměť?


Doufám, že jste ze záříjové nabídky alespoň z poloviny tak nadšení jako já, protože já už se nemohu dočkat několika titulů (jako např. Vášeň, Hra Lží, Říše temnot...) a zdaleka to není vše! Tenhle měsíc se opravdu vydařil, co se nových titulů týče, jen je škoda, že peněženka moc plná neni. No uvidíme, stejně si prostředky na knihy nějak získám. =D A co
vy? Na které tituly se těšíte vy? Máte na nějaké zálusk?

1 komentář:

  1. Čarodějky z East Endu vyzerajú dobre. Dosť dobre, nejak od nich vanie príjemne tajomná atmosféra~ Aj keď YA väčšinou nečítam, do tohto sa asi pustím.
    A Anita Blake! Akosi stále dúfam, že sa pani Hamiltonová vrátila k starým spôsobom a nerieši toľko Anitine vzťahy, ale k 11temu dielu mám ešte pomerne ďaleko. Anyway, fajn, že je to aspoň v Češtine XD

    OdpovědětVymazat