The Hunger Games 32x32 LogoLeopard Print Pointer Books are my passion...: 30 day book challenge: Day 11

středa 24. října 2012

30 day book challenge: Day 11


Day 11: Kniha od tvého oblíbeného autora

Jedná se o opravdu těžké zamyšlení, jelikož oblíbený autor není jeden, ale mám jich více. Patří mezi ně například Richelle Mead, Meg Cabot, J.K. Rowling anebo Rick Riordan. Avšak úplně a bezkonkurenčně nejlepší autor, od kterého jsem kdy četla knížky (ať už mi VA série vyrazila dech jakkoli), je Darren Shan.
Madame Oktu jsem zvolila proto, že je to první knížka, kterou jsem od něj četla, je to první díl z dvanáctidílné ságy Cirque du freak, série, která mně naprosto okouzlila. Je o dvou kamarádech, Darrenovi a Stevovi (kterého ve filmu hraje Peeta jen tak mimochodem =D), kde Steva kousne jedovatý pavouk a Darren se kvůli němu stane poloupírem, aby ho zachránil. Celá sága je plná napětí a dobrodružství.
Co se mi na Darrenovi líbí? Jeho styl psaní. Píše opravdu lehce, tak, že i když je knížka jakkoli vážná, tak ji dokáže podat čtenářovi odlehčeně, uvolněně. Během četby ve vás autor vyvolává všelijaké emoce a velé to je velmi nepředvídatelné. Opravdu jsem nevěděla, jak knížka skončí, jestli někdo umře. Myslím, že Darren by neměl problém zabít hlavního hrdinu, a to se mi na tom líbilo. Žádné naděje na happy-ending, žádné předpovědi pro sad-end, takže naprostá bomba.
Teď, pokud jste u Vendey na blogu četli, právě se rozbíhá re-reading této série a začíná se prvním dílem, Madame Oktou. Kdo chcete, můžete se zapojit, opravdu vám knížku vřele doporučuji, je to moje nejoblíbenější a myslím, že jen tak něco jí nepřekoná, byť to bude sebeúžasnější.

3 komentáře:

  1. Darren je vážně skvělý :) Celou sérii jsem četla už několikrát a miluju ji, Darren píše opravdu lehce a nepředvídatelně. A poslední kniha mi vyrazila dech.

    OdpovědětVymazat
  2. Darren Shan je prostě skvělý!! Sága Darrena Shana je úplně nejskvělejší :D! I když Demonata jsou taky skvělé! :).
    A už se celá třesu na ten podzim příštího roku až začne cooboo vydávat ságu pana Hroozleyho :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Suši!
    Vyhrála jsi v soutěži o layout na přání na mém blogu! =) Článek najdeš zde: http://first-life.blog.cz/1210/soutez-o-layout-na-prani-vyherce
    Už jsem ti poslala i email s informacemi, tak se koukni.. ;)

    OdpovědětVymazat