The Hunger Games 32x32 LogoLeopard Print Pointer Books are my passion...: (RC) Review: Summer

sobota 20. října 2012

(RC) Review: Summer

Autor: Eden Maguire
Přeložila: Drozdová Edita
Série: Krásní mrtví / 3.
Počet stran: 264
Nakladatelství: Fragment / 2012

Anotace 
Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím.
Odhalí Darina včas temná tajemství, aby tak vykoupila duše Krásných mrtvých?
Po Krásných mrtvých není několik týdnů ani stopy. Darině se po Phoenixovi strašně stýská. Snad se vrátí a pomůže jí vyřešit tajemství další záhadné smrti. Je to už skoro rok, co byla Summer zastřelena v nákupním středisku. Podle všeho (a všech) se stala náhodnou obětí šíleného střelce… Něžná zlatovlasá hudebnice s andělským hlasem měla tisíce fanoušků, její píseň Neviditelný o neopětované lásce milovali všichni, nejen studenti ellertonské střední školy. Summer měli všichni rádi, všichni ji obdivovali… Darina musí Summer pomoci stejně, jako pomohla Jonasovi a Arizoně. Jinak její duše nikdy nedojde pokoje.
Neviditelná křídla tlučou, Krásným mrtvým hrozí nebezpečí a čas běží…

Stručný děj knihy I přesto, že mě první díl Jonas moc neuchvátil, Arizona se mi líbila, a to moc. Z recenzí na Summer bylo vidět, jak moc se vám zamlouvala, někomu i více než předchozí část. Darina už pomohla vyřešit dvě záhadné smrti svých bývalých spolužáků, Jonase a Arizony. Teď ji čeká případ Summer, který se zdá být ještě těžší než předchozí dva, jelikož její kamarádka zemřela po naslepo vypálené střele v nákupním centru od zahaleného muže, který jako by zmizel z povrchu zemského.
Darina se snaží pátrat po neznámém šílenci, co to jen jde, aby své mrtvé kamarádce pomohla dosáhnout klidu a aby se o krok opět přiblížila ke svému mrtvému příteli, Phoenixovi. Pátrá všude po webu, nenápadně na incident zavádí řeč u spolužáků, Summeřiných rodičů a ze všech sil se snaží pomoci Krásné mrtvé dívce, která s každým dnem ztrácí naději a smiřuje se s věčným životem v limbu.

Recenze Jak jsem již řekla, Arizona mě okouzlila svou zranitelností, obětavostí a hlavně díky mateřské lásce a starostlivosti ke svému postiženému bratrovi, proto jsem očekávala, že Summer, jakožto ještě křehčí bytost, bude mít příběh mnohem dojemnější, vypracovanější. Většině recenzentů se třetí díl líbil snad nejvíc, avšak na mě zas tak moc nepůsobil.

Musím uznat, že od Jonase až k Summer kvalita psaní o hodně stoupla, autor podával příběh o něco živěji a detektivně zajímavěji. Na neobvyklý styl vyprávění jsem si už zvykla (Zdá se to jenom mě anebo vám také připadá, jako by nebyla knížka psaná jen v 1. osobě, ale také občas i v osobě třetí? Nebo jsem se do děje tak moc vžila?) a překvapilo mne, s jakou lehkostí jsem dokázala číst tak (dá se říct morbidní?)smutný příběh, co se smrti Summer týče.

Docela jsem byla zvědavá na to, zda do příběhu někdy autor zamotá i milostný trojúhelník, pokud vůbec nějaký bude. Nebylo to sice tak moc typické jako ve Stmívání (ach, díky bohu za to!), ale nějaké opletačky s láskou se kromě Dariny a Phoenixe přece jen objevily. Tak za prvé tu máme Logana, na kterém je už od první knihy jasné, že se mu Darina líbí, to nějak moc neskrýval. Co mě hodně překvapilo, bylo zjištění, že se Darina, Arizona a Summer líbily spoustě klukům na škole, čtenáři dokonce mají možnost zažít situaci s neopětovanou láskou, kdy se city vymknou kontrole. Vskutku zajímavé smíšení detektivky a romance.

Co se mi moc líbilo, byl Hunter a jeho reakce ohledně zjištění, že jeho manželka Marie měla po jeho smrti dceru. Kdo to asi byl? Prý se to v Phoenixovi dovíme, pořád mám podezření na Darinu, aby to autor ještě více zamotal. Nástup nového svrchovaného pána mě docela zaskočila - to už nebudu mít v dalším díle Huntera? To snad néé, to se asi zbláznim (ano, fandím převážně "těm záporným", i když v Hunterově případě vím, že není až tak zlý, ale když chce, tak dokáže ukázat svou rozzuřenou tvář)!

Mé hodnocení Celkový dojem z knížky mě opravdu překvapil. Sice jsem od příběhu očekávala více, protože podle recenzí se mělo jednat o dílo lepší než Arizona, která se mi líbila strašně moc. Neříkám, že byla špatná, ale abych o ni musela pořád mluvit, by mě musela zaujmout mnohem více. Proto dávám Summer 3 hvězdičky a napjatě se budu těšit na poslední díl této neobvyklé série.

Hodnocení obálky:
Celkové hodnocení:

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku (knihu lze zakoupit zde).

zdroje
obálka - Fragment
obrázky - DeviantArt

3 komentáře:

  1. Taky se napjatě těším na adlší díl! Jsem tak zvědavá jak to zkončí ach jo :D.. A mě se Summer líbila víc než Arizona nevím, tady se toho prostě dělo víc a u Arizony jsem se chvilkama už docela nudila :D..
    Nojo každý to má jinak.. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to dost zajímavě. Musím se do této série už K.O.N.E.Č.N.Ě. pustit! :)

    OdpovědětVymazat
  3. o vypadá moc zajímavě :) mohla bych tě požádat o kontakt na fragment? :)

    OdpovědětVymazat