The Hunger Games 32x32 LogoLeopard Print Pointer Books are my passion...: (GIF) Review: Temná horečka

neděle 30. června 2013

(GIF) Review: Temná horečka

Autorka: Karen Marie Moning
Přeložil: Jan Sládek
Série: Horečka / 1.
Počet stran:  345
Nakladatelství: Jota / 2012.

Mac je dvaadvacetiletá žena, která si žije bezstarostným životem v zapadlém jižanském městečku a jejím největším problémem je, co si každé ráno obleče na sebe. Když zjistí, že její sestra (a zároveň nejlepší kamarádka) Alina byla v Dublinu zavražděná a dostává podivnou zprávu, ve které ji odkazuje na nalezení jakéhosi ši-sadu, letí do Irska za účelem vypátrání sestřina vraha.
Ale ne všechno je tak, jak by mělo být - potkává se se záhádným ledovým Jerichem Barronsem - majitelem velkého knihkupectví, který po nocích loví zrůdné Danany. Mac se v tu chvíli ocitá na pomezí mezi dvěma světy. Podaří se jí najít Sinsar Dubh anebo nechá temnou apokalypsu na pospas a vrátí se k původnímu plánu, se kterým do Dublinu přijela?

Prolog a sladký život růžové Mac

Mac miluje knížky a literaturu

Když se Mac dozvídá, že její sestra byla zavražděna

Jede do Dublinu jen aby dokázala policii, že mají dost důkazů na vyřešení vraždy
Tady mě trošku zarazila ta naivita, se kterou do Dublinu jela. Myslela si, že je lepší detektiv než policie, která prohledala, co mohla? Očividně ano, ale tahle pasáž se neobešla bez protočení očí...

Mac potkává prvního Danana
Nejdříve jsem si říkala: "wtf?" Vůbec jsem scénu nepochopila, ale pak mi to všechno došlo a... Dananové si rozhodně můj obdiv nezískali.

Mac letí temnou uličkou až do knihkupectví, kde potkává Barronse
Náhoda? Haha, nevěřím...

Můj názor na Barronse?
Slizák a ledový král, jsem docela ráda, že se z něj Mac nepodlamovaly nohy, jako by to bylo u každé jiné dokonalé hrdinky!

Jak jsem ho vnímala po skončení knihy?
... což je skvělé, protože už mám plné zuby "záporných" hrdinů, kteří jsou vlastně dobří. Barrons mi lezl na nervy neustále, a to se mi na něm líbilo!

A co si myslím o V'laneovi?
Danan, jehož temnou schopností je vábit ženy na sex? Docela jsem se smála u pasáží s ním a Mac, ale opravdu by mě zajímalo, jakou roli v příběhu ještě sehraje. Já kdybych byla Mac... asi bych neodolala! :D

Mac zjišťuje tajemství o svém původu a odhaluje své další a další schopnosti
Tady ji autorka příliš zidealizovala a dala jí do vínku spousty schopností a zajímavých vlastností. Pro začátek jen pár, ale bylo řečeno, že je ještě na začátku toho, co dokáže. Hlavně ať to není přehnané.

Jak se autorka vyžívala v popisech každičkého outfitu, který si Mac oblékla
Jako... seriously? Autorka se v popisech asi opravdu vyžívala, protože kdybych měla počítat stránky, kde čtenáři četli, jak slušivý obleček si Mac vybrala, asi byych se nedopočítala.

Nikdy bych ale nevěřila, jak moc mě knížka pohltí

Jsem ráda, že se Temná horečka obešla bez milostného trojúhelníku a bez lásky v tom romantickém slova smyslu...
Co víc na to říct? SLÁVA!

Temný pán? Bojovníci tmy? Mallucé?

A ten konec? No páni!

Jak se mi líbila obálka?

Touha přečíst si další díl? Rozhodně ANO!

Když to celkově shrnu, knížka na mě udělala velice příznivý dojem. Obvykle nemívám slabost pro mytologii a už vůbec ne keltskou, ale Temná horečka mě opravdu okouzlila. Možná to bylo tím, že jsem měla po dlouhé době možnost se seznámit s knižními hrdiny, kteří nejsou tak dokonalí, a vy tak máte možnost je nenávidět nebo milovat. Love or hate.
Autorka psala čtivě a lehce, takže mi stránky ubývaly zcela samy (je fakt, že místy jsem se nad příběhem musela zamýšlet, ale posléze jsem si zvykla) a četbu jsem si vychutnala, jak jen to šlo. Pokud se druhý díl bude odehrávat v podobném duchu, nebojím se, že by mě mohl zklamat.
Přesto dávám knize 4 hvězdičky. Proč? Temná horečka byla skvělá, ale navzdory všemu nemůžu říct, že by mě zvedla ze židle. Doufám, že to další díl napraví a pět hvězdiček mu budu moci dát s přehledem!

3 komentáře:

  1. :D Takové recenze bych mohla číst pořád. Někdy bych taky chtěla zkusit, ale hledání obrázků by trvalo věky.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsem ráda, že se ti Temná horečka nakonec líbila, ona každému totiž nesedne. :) Já osobně mám ráda jakoukoliv mytologii, takže v tomhle to byla kniha přímo pro mě. :) Mně Barrons tolik nevadil, i když je fakt, že to, jak byl neustále hrozně tajemný, mě taky trochu rozčilovalo. :D Ale nejvíc mě bavilo to jeho pošťuchování s Mac a nehorázně se těším, jak se bude jejich vztah dál vyvíjet. ^^ :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle recenze jsou super, ale ten kdo knihu nečetl je z toho většinou akorát totálně zmatený :D

    OdpovědětVymazat