The Hunger Games 32x32 LogoLeopard Print Pointer Books are my passion...: Mé knižní série #1

čtvrtek 18. července 2013

Mé knižní série #1

 
Cílem tohoto nepravidelného meme je zveřejnit pokaždé nějakou knižní sérii, kterou jsme četli a kterou máme doma (nemusí být nutně celá). Tento projekt má na svědomí naše báječná Roxanne!

Dnes bych vám ráda představila svou první sérii, kterou je:
Svět Tryllů
(omlouvám se za kvalitu fotek, ale lépe to s mobilem a špatnými podmínkami pro focení nešlo! :D)


Jak ses o téhle sérii dozvěděla?
*přiznává se* Za všechno může Vendea! To ona mi vštěpila do hlavy, že je Switched od Amandy Hocking
naprosto skvělý a že si to musím přečíst. No a já jsem podlehla. Nejdřív jsem si knížku koupila v angličtině, jelikož jsem nevěděla, že ji o několik měsíců později vydá naše Fortuna. Ale když to shrnu... za všechno může Vendea!

Kolik dílů jsi zatím stihla přečíst?
Úspěšně hlásím, že mám za sebou všechny tři, k té anglické jsem se ještě nedostala a ráda bych si přečetla ještě krátkou novelu o Vittře, která určitě stojí za to!

Co na tuhle sérii říkáš?
Musím říci, že je to zajímavá trilogie s originálním námětem, konečně to není žádná převeliká dystopie, ze které bych se hned posadila na zadek. Je to spíše taková oddechová fantasy romance, u které jsem mohla na chvíli vypnout, což je skvělé. Nepatří k nejlepším dílům a kdybych knížky četla znovu, asi bych jim dala menší hodnocení, ale i tak můžu mluvit o dobré kvalitě.

Který díl ze série máš nejradši?
Tady je to těžké, váhám mezi prvním a posledním, ale trojka byla přeci jen lepší, bylo v ní víc akce.

Jaká je tvoje oblíbená postava a proč?
LOKI!! Proč? Protože je to... LOKI! ♥ ♥ ♥

Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Úplně nejvíc nesnáším Matta a Finna, ti dva jsou na tom u mě podobně. Matt se chová majetnicky a je to naprostej (bez urážky) kretén, který by nejradši zabil všechny kluky v okruhu deseti metrů od Wendy a Finn je... prostě Finn. Takovej nicneříkající člověk, který je v ději jen proto, aby měla Wendy třetí postavu do trojúhelníku. Nemam ráda ani jednoho z nich.

Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
To je těžká otázka. Zatímco jsou ty originální šedé jednoduché a nepřeplácané, ty barevné vypadají mnohem víc živěji a poutavěji. Asi se musím přiklonit k těm našim, protože kdybych viděla v knihkupectví mezi nádhernými obálkami tu černobílou, asi bych ji jen přešla a nevěnovala jí moc pozornosti.

Která obálka se ti líbí nejvíc?
Všechny jsou hezké, ale obálka k Dědičce je asi nejlepší. Má nejhezčí kombinaci barev, takovou podzimní. U Rozpolcení se mi nelíbí ten sníh a u Boje o trůn ten trůn, který tam zabírá až moc příliš místa. (Nojo, vymýšlím si kraviny. :D)

Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
ANO! To byl ten smutný okamžik, kdy se mi úplně zastavilo srdce. Jelikož je to spoiler jak kráva (opět pardon za ten výraz), tak akorát řeknu, že je to scéna z posledního dílů a probíhá tehdy, když se Loki a Wendy vydávají do Orenova hradu na poslední souboj. Ti, kteří knihu četli, možná ví. Bylo to... no... měla jsem infarkt, co víc k tomu říct.

 Četli jste alesoň jeden dva díly? Co na tuhle sérii říkáte vy?

4 komentáře:

  1. Jsem ráda, že ses zapojila! :)
    O téhle sérii už slyším dlouho a tak vůbec, ale já mám doma pořád takovou kupu knih, že je těžké se k něčemu jinému dostat :D..
    Jednoho dne si to ale přečtu! Určitě a jo!

    OdpovědětVymazat
  2. Tuto sérii bych si také ráda pořídila. :)

    OdpovědětVymazat
  3. LOKI!! Proč? Protože je to... LOKI! ♥ ♥ ♥
    Tak s tým úplne súhlasím. Loki! ♥ (Ja mám asi nejakú úchylku na to meno, alebo čo :D) A tiež súhlasím s Finnom, tiež som ho nemala rada :D
    Inak tú sériu úplne milujem, je úžasná ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě mi chybí přečíst poslední díl a tuto sérii mám kompletní! :D

    OdpovědětVymazat