The Hunger Games 32x32 LogoLeopard Print Pointer Books are my passion...: Mé knižní série #2

středa 7. srpna 2013

Mé knižní série #2

 
Cílem tohoto nepravidelného meme je zveřejnit pokaždé nějakou knižní sérii, kterou jsme četli a kterou máme doma (nemusí být nutně celá). Tento projekt má na svědomí naše báječná Roxanne!

Má druhá série, kterou bych vám ráda představila, jsou
Nástroje smrti 


Jak ses o téhle sérii dozvěděla?
No... prostě jsem si ji vyhledala na internetu, už nevím z kterého konkrétního blogu, protože tady na webu se informace šíří jako drby a pak už nakonec nikdo nemá tušení, od koho to začalo.

Kolik dílů jsi zatím stihla přečíst?
Uff, zatím jenom Město z kostí a asi tři stránky Města z popela. Prostože jsem první díl četla už strašně dávno a druhý se třetím jsem si pořídila teprve pár dní zpátky.

Co na tuhle sérii říkáš?
Je to trochu bláznivina a přijde mi to ujeté, ale dobře se to čte a i překlad je pěkný. I když jsem zatím nečetla všechny tři díly, doufám, že brzy budou další.

Který díl ze série máš nejradši?
Tak to je trochu jednoduchá otázka. Zatím vede jednoznačně Město z kostí, jelikož jsem další díly nečetla. :D

Jaká je tvoje oblíbená postava a proč?
Jace! Protože je sexy a sladkej a ňuňu a hezky drzej! A to já ráda!

Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Simona! Bllrtkfhjkjeg! Je to slizák a takovej komparzista, kterej v knize je jenom proto, aby to Clary měla těžší a aby se mělo o čem psát. Je to pako...

Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
No... tak vzhledem k tomu, že my to máme u nás v Česku namixované "originál/neoriginál", spíš se mi víc líbí ty originální. Ale zase nechci křivdit chudáčkovi oškliváčkovi na Městě z kostí! :D

Která obálka se ti líbí nejvíc?
Město z kostí a hnusáček oškliváček! :D Nééé, to proboha ne, nejvíc se mi líbí druhý díl, Město z popela., protože má skvělou kombinaci barev. Na Městě ze skla je hodně oranžový a tu já moc nemusím.

Existuje nějaká scéna, kterou jen tak nezapomeneš?
Eeeeehmmmm, no tak to už se vážně nepamatuju, protože jsem Město četla fakt před dlouhou dobou, ale vybavuju si ten konec, jak Jace a Clary letěli na tý motorce při západu slunce. Tedy aspoň myslím. To byl docela hezký moment!

Co vy a váš vztah k Nástrojům smrti?

5 komentářů:

  1. Tuto sérii mám doma taky. Bohužel jsem se k ní ještě nedostala.. :/ :)))

    OdpovědětVymazat
  2. tuhle sérii bezkonkurenčně zbožňuju! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Prvý diel bol super, dokašľal to len koniec. Nasledujúce už boli lepšie, ale nedá sa povedať, že by táto séria patrila medzi moje obľúbené.

    OdpovědětVymazat
  4. Koniec druhej knihy je poriadny nervydrásač :D
    Súhlasím, Jacea mám veľmi rada, aj s jeho ironickými poznámkami a Simon... no keďže si nečítala druhý diel, tak nevieš, že v pokračovaní bude celkom v pohode postava :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jednička je nejslabší díl, bude to čím díl tím lepší, takže se máš na co těšit! :D A jak můžeš nemít ráda Simona? Po přečtení dvojky ho budeš určitě milovat!!!!!

    OdpovědětVymazat