The Hunger Games 32x32 LogoLeopard Print Pointer Books are my passion...: (GIF) Review: Horečka Dananů

neděle 15. září 2013

(GIF) Review: Horečka Dananů

Autorka: Karen Marie Moning
Přeložil: Jan Sládek
Série: Darkfever / 3.
Počet stran: 428
Nakladatelství: Jota / srpen 2013

Oficiální anotace
Na počátku třetího dílu potkáváme Mac nedlouho poté, co s Barronsovou pomocí unikla z podzemního vězení jednoho ze svých úhlavních nepřátel. Nyní již sice ví, kdo zabil její sestru  Alinu – nebo si to alespoň myslí –, nijak ji to však nepřibližuje vytoužené pomstě. Snaží se získat další informace o světě Dananů a usiluje o jejich posvátné nástroje moci. Proniká stále hlouběji pod povrch, ale otázek, na které nezná odpověď, neubývá. Spíše naopak. Mac rozvíjí své schopnosti a dozvídá se víc o postavách z předchozích dílů, zejména vládkyni vidoucích Roweně a nebezpečně přitažlivém V’lanovi. 

Pokud jste četli mé recenze na předchozí díly, pak jistě víte, jak moc jsem z celé Darkfever série nadšená. Na třetí díl jsem byla natěšená už dlouho předtím, než měl u nás vyjít v češtině. Knížku jsem dychtivě otevřela v přesvědčení, že mě nezklame jako předchozí dvě. A opravdu, nezklamala. 


Se začátky to bývá vždycky zdlouhavé a hlavně když jde o pokračování. Autorka musela shrnout informace z Temné a Krvavé horečky, ale kupodivu mi to docela uteklo. Ani by mě nenapadlo, jak rychle budu schopna hltat stránky! Nakonec jsem ale přišla na to, že nejlepší je číst pomalu, nechat si na den vždy maximálně jednu dvě kapitoly. Požitek byl větší!


Někdy mě ale autorka dost překvapila. Rozjezd jsem čekala až někde v polovině, ale to ne, na mě čekal veliký šok už na konci první kapitoly! Podobně to dělala i se zbylými a mě jakožto čtenáře si dokázala udržet po celou dobu v pozoru a radostném očekávání!

Na scénu přišel V'lane, který se mnou pořádně zamával. Již v předchozích dílech jsem ho v příběhu občas zaregistrovala a měla pro něj slabost, ale v Dananské horečce se jeho přítomnost tak ztrojnásobila, ne-li ještě víckrát! Je tak nebezpečný, zabijácký, sexy, neodolatelný a upřímný, až mě to bolí! Já ho prostě nemůžu jinak než milovat!


A vůbec nevím, co si myslet o Barronsovi!
 

Nejhorší bylo, když dala autorka Mac nějaké vodítko k informacím o V'laneovi nebo Barronsovi. Oba se mohli přetrhnout, aby o nich nic moc nezjistila. Pak začali mít ještě víc tajností a chovat se k ní strašně, takže jsem nevěděla, komu nakonec věřit. I když u mě měl V'lane malé mínus, i přesto si vysloužil první místo v mém žebříčku Nejvíc sexy mužský hrdina vůbec!


Ale strašně super byl autorčin styl psaní. Ani si příliš nepředcházela, rozhodně ne tolik jako v předchozích knihách. Příběh jsem přečetla takřka jedním dechem a opět nemohu nezmínit její úžasný talent v řešení rozeběhnutých zápletek a vytváření nových. Je jich tam už tolik, a přesto se z toho čtenářům nezamotá hlava. Dokonalé!


Vrcholení příběhu v posledních kapitolách a já byla s nervy někde na dně. To mi autorka nemohla udělat! To prostě nemůže!

Pár stránek před koncem

Ten konec?!!

Potřebuji další díl!

Celkově jsem z knihy strašně nadšená! Dlouho jsem si to nechtěla přiznat, ale nakonec jsem to udělala a jsem ráda, že už v hlavě nemám ten blog. Můžu hrdě prohlásit, že Horečka je má srdeční záležitost a v mnoha ohledech u mě přebíjí i Harryho Pottera. Ano, je to tak, HP éra mi už odzvonila a přichází Darkfever!
Někomu se série líbí, někomu zase ne. Já patřím k té první skupině a jsem za to ráda. Temná horečka skvělá série a já tomuto dílu nemohu dát méně než pět hvězdiček. Prostě nemohu. Přečtěte si ji. Nebudete litovat.


Mnohokrát děkuji nakladatelství Jota za poskytnutí výtisku k recenzi!!

Na závěr přikládám i mé poznámky a myšlenky v průběhu četby!

5 komentářů:

  1. Zbožňujem tieto tvoje gif recenzie :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelá recenzia :) Tie gify si zabila :D

    OdpovědětVymazat
  3. souhlasím s gify na konci recenze. Autorka se asi zbláznila a já jsem zvědavá jak z toho vybruslí. Pěkná recenze :) (akorát ji V'lana nemusím, takže mě tento díl trochu sejřil)

    OdpovědětVymazat
  4. Horečku jsem si okamžitě zamilovala :3
    Horečku Dananů strašně šíleně moc chci, podle tvé recenze je tak úžasná jako předchozí dva díly a já si ji nutně musím pořídit! :)
    Čekala jsem něco průměrného a ty jsi o tom mluvila fakt dobře a pravda, je to úžasná série. :3
    Pěkná recenze. ;)

    OdpovědětVymazat