The Hunger Games 32x32 LogoLeopard Print Pointer Books are my passion...: Milý Knižíšku... | přihlašování

pátek 1. listopadu 2013

Milý Knižíšku... | přihlašování

"Šťastné a veslé!"
Tak přesně tuhle větu budete zanedlouho slýchat všude, kam se jen podíváte. Co to znamená? Ano, Vánoce! Pro neználky - to je takový svátek, kde si lidé nadělují dárky píší seznam přání Ježíškovi a doufají, že 24. prosince pod stromečkem objeví nějaký vytoužený dárek. A mě napadlo: co takhle si udělat naše vlastní blogerské Vánoce?

O co jde?
"Milý Knižíšku..." je projekt, jehož účelem je nadělování si dárků navzájem mezi námi čtenáři, abychom nějak obohatili naše poličky, a také si o něco více zpříjemnili vánoční období.

Co musíte udělat pro zapojení se?
- vyplnit formulář na konci článku
- v něm si napíšete seznam několika knížek, které byste si rádi přáli k Vánocům (ale nějaké rozumné ceny, třeba taková Hra o trůny je pro peněženku docela utrpení - dejme tak knížku max do 300,-)
- počkáte, až vám na mail pošlu adresu a seznam přání někoho jiného
- vy vyberete jednu (pokud budete chtít být štědří, tak klidně i víc, ale myslím, že jedna postačí) knihu ze seznamu, pořídíte ji a pošlete na danou adresu

Bonusy
To samozřejmě nemusí být všechno, co pošlete. Já vám neřeknu přezdívku člověka, kterému budete dárek posílat a ani neřeknu adresátovi, od koho má dárek čekat. Většina z vás si to bude schopna odvodit třeba podle jména na facebooku, ale někoho to třeba nenapadne. Proto můžete vyrobit vlastnoruční záložku, přidat do knížky papírek se vzkazem, přibalit do balíčku nějakou drobnost, která vás třeba nějak charakterizuje, cokoli, to nechám na vás.
Pokud byste nakonec nenašli svého Knižíška nebo osobu, které knihu darujete vy, můžete mi napsat a já vám to prozradím. Ale před Vánoci říkat nic nebudu, abyste si užili také trochu srandy!


Další důležité poznámky
- přihlašování do projektu bude ode dneška 1.11. a budete mít na to tři týdny (tzn. konec je 21.11.), abych mohla dát všechno dohromady a obeslat vás
- dobu na zaslání dárků nemohu ovlivnit, ale nejlepší by asi bylo balíček poslat do druhého týdne v prosinci (přeci jen, pošta je na konci roku dost pomalá a vytížená, tak aby to bylo s předstihem
- na balíček napíšete z druhé strany (pro upřesnění z té, kde není adresa!) "Knižíšek!", aby obdarovaný poznal, o co se jedná
- Až dostanete svůj balíček, NEotevírejte ho do Štědrého dne! Nespěchejte, všechno má svůj čas, všichni svůj dárek otevřou až 24.12.
- knihu zabalte nějak originálně! - na balík napište, že uvnitř je knížka zabalena ve vánočním papíru, takže adresát ho může rozbalit a kochat se estetickým dojmem, nakreslete něco na papír, cokoli, je to na vás (klidně nic nedělejte a knihu jen zabalte do obálky, ale napište to na ni!)
- projektu se mohou účastnit i čtenáři, kteří nemají vlastní blog
- projekt je CZ i SK!

Doufám, že se vás zapojí co nejvíc a že si uděláme krásné čtecí Vánoce!


16 komentářů:

  1. Tak tohle je opravdu moc milá "soutěž" myslím, že se také zapojím :) Řekla bych, že je to příjemná obměna Tajného Ježíška (Santy). Snad se zapojí hodně lidí!

    OdpovědětVymazat
  2. Jestli se Knižíšek vrátí na rok 2014 tak se nejspíš zapojím bohužel letos už mám dárky nakoupené což znamená peněženku vybrakovanu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to tě obdivuju, já mám nakoupený jen jeden (a to knížku pro mladšího bráchu). Ale tak na přihlašování jsou tři týdny, to se snad nějaká koruna sežene, ne? ;))

      Vymazat
  3. Tak to je něco naprosto úžasného :) Rozhodně se zapojím, protože dělat někomu jinému radost je moc hezké :)

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasný projekt! :) Ráda bych se zapojila, ale nevím jestli mi vyjdou peníze :// :)

    OdpovědětVymazat
  5. velmi sa mi páči tvoj projekt :) chcem sa spýtat či do zoznamu môzeme napísat len knihy ktore vyšli v preklade alebo aj v aj knihy, lebo väčšinou sú lacnejšie ako preklady :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Můžeš si přát samozřejmě i anglické knihy, třeba u BD se nehradí poštovný, tak by to Knižíšek jen přeposlal a nepřidělalo by mu to starosti. ;))

      Vymazat
    2. a ešte otázočka, kolko kníh si môzem dat do zoznamu? :) aby nebol velmi dlhý :)

      Vymazat
    3. "seznam několika knížek"... když sis psala dopis Ježíškovi, taky ses neomezovala. To nechávám na vašem uvážení, podle toho, jak moc volnou ruku chceš svému dárci nechat a jak moc chceš být překvapená. Ale tak aby to bylo max. do nějakých deseti ;))

      Vymazat
  6. Úžasný nápad. Ale jsem na tom stejně jako Lucinda

    OdpovědětVymazat
  7. Ráda se přidám, ale nejdřív musím vymyslet seznam :) A je to super nápad, stejně bych si nějakou knihu koupila, tak proč se nenechat překvapit :)

    OdpovědětVymazat
  8. Už se těším až mi přijde něčí seznam :) už to mám promyšlené... A třeba k lístečku ke knize můžu napsat kdo jsem nebo to bude naprosto anonymní?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak super! :))
      Napsat to tam samozřejmě můžeš, to je jen na tobě. :) Akorát bych byla ráda, kdybyste se navzájem nehledali před otevřením balíčku. Takže lísteček klidně podepiš nebo se tam zmiň, takhle jsem to myslela - neřeknu nikomu identitu toho druhého, a on zároveň netuší, od koho mu balíček přijde. Pomocí vzkazů a drobností v dárku (nemusí nutně být) se pak poznají. ;)

      Vymazat
  9. Odesláno! :D Akorát, jsem objednával nějaký dárek a pošta má tedy předvánoční nával, takže dárky může poslat až o dva nebo o tři týdny později :o A jinak se už moc těším na seznam :D

    OdpovědětVymazat
  10. I kdyby to přišlo až po Vánocích, tak to je milý projekt... Po Vánocích je to taky fajn... Přece jen dárky rozbalené už nic nečekáte a pak najednou.... Boom kniha od Knižíška hurá :D

    OdpovědětVymazat