The Hunger Games 32x32 LogoLeopard Print Pointer Books are my passion...: Vánoce jsou zase tady! - Dárky

neděle 9. prosince 2012

Vánoce jsou zase tady! - Dárky


Tento projekt pořádá Niklaus. O co jde? Každou sobotu přidat nějaký tematický článek, který se týká Vánoc a všeho okolo. Projekt začal už 24.11, já začínám až teď (v poslední době nebyl čas obíhat blogy a sledovat "trendy" =D), tudíž na první článek se můžete těšit již za několik dní.
A co je dnešním tématem?

Dárky

Poslední dobou, když se účastním nějaké giveaway, do otázek píšete, co si letos přejeme dostat k Vánocům. Takže asi budeu pravděpodobně omílat to stejné pořád dokola, ale co už. =D Letos jsem se opravdu uskromnila. Na to, že to jsou teprve druhé Vánoce v podání knižního maniaka, mám zahrnuto ve svém vánočním whishlistu skutečně málo knížek (no uznejte, omezit ho z několika stovek titulů asi na dvacet, to je výkon)!

A které "ony vyvolené" jsou? Převážně jsou to hodně knihy od CooBoo, jelikož je to mé nejoblíbenější nakladatelství a nespolupracuji s ním, tudíž jejich tituly mohu získat pouze tou dražší cestou. Když peněz moc není, napíšu si Ježíškovi a je to. Na seznam se dostala: Drakie, Loď mezi hvězdami, Milion sluncí, Delirium, Střípky duší, Tygrova stezka, Nadpozemská, Espressologie... mohla bych pokračovat, CooBoo knížek není nikdy dost.
Co na seznamu ovšem nesmělo chybět, bylo 50 odstínů šedi, kde jsem svého štědrého tatínka přemluvila, že když byl den dopravy zdrarma a 50SoG stálo jen 300, tak by se hodilo si udělat nějaké vánoční zásoby. Já jen trpělivě čekám na den D, kdy své vyvolené konečně umístím do knihovničky...

Abych nemluvila jen o knížkách, moc moc bych si přála rozšířit svou knihovničku, která se mi za půl roku rozrostla o pět polic! Neuvěřitelné, že? Já sama se tomu divím, ale čas si vybral svou daň a já už nemám kam své úlovky dávat. Dále bych potřebovala žehličku na vlasy, která mi před několika týdny umřela (nechť odpočívá v pokoji) a moje kadeře jsou naprosto nezvladatelné. =D
Pak jsem také našla na ebay napodobeninu Elenina prstenu z TVD (s lapisem lazuli!!) a prostě ho musím mít, tudíž na
seznamu nechybí ani s Eleniným náhrdelníkem. Moc nevěřím tomu, že se ježíšek odhodlá mi ho nadělit, ale kdyžtak si ho seženu potom, vím jen to, že dokud nebude můj, nedám si pokoj!

Nechci se tu chvástat jen tím, co všechno bych si přála a co dostanu, je na čase se posunout i k otázce, zda už mám já něco nakoupeno. Ovšemže mám. Ale ne všechno, to je ta svízel. =/ Pro tátu jsem sehnala 34GB flashku, pro bratra komix Simpsonovi a pro mámu drahý šampony od Neva (to je zlodějina, zlatej Garnier! =D). Teď už mi zbývají jen babičky a kamarádky. Pro jednu (kamarádku) jsem objednala z www.livro.cz Drakii (ano, sama bych jí chtěla, ale vím, že už mi jí koupil bráška, tak jsem v klidu), druhé Jonase z Krásných mrtvých a té třetí mám v plánu pořídit Alchymistu. Jenže je tu problém, že aukce skončila včera, to jsem se trošku přestřelila, takže to prodejce vystavil znovu a končí to za 6 dní. Ano, opravdu se vyplatí to kupovat brzo! =D Naštěstí mám jeden vlastní výtisk doma, tak si kdyžtak seženu jiný, no, se nic nestane.

Otázkou je, co dám své nejlepší kamarádce, které slovo "kniha" nic neříká. =( Je to taková dilina (bože, snad nečte můj blog, ale pochybuju! =D), která se stará o to, jak právě vypadá, jestli je dobře namalovaná a v jaký pozici by mohla vyfotit další fotky na facebook. Jsem fakt ztracená. Nemáte někdo nějaký nápad? Kdyžtak bych návrhy opravdu ocenila, moc moc moc!

Já se pamatuji, že každé Vánoce mi témeř všechny dárky udělají radost. Většinou jsou to věci, které jsem si přála, takže nemůžu z dlouhodobýho hlediska posoudit, který dárek byl ten nejlepší, ten, co mě nejvíce potěšil. Loni jsem například dostala prvních pět dílů Školy noci, dva Upíří deníky, jedny Stefanovy deníky a celou Twilight ságu a kdovíco ještě (už si to nepamatuju, jsem sklerotik =D), předminulý rok svůj první notebook - i když to nebyla nejlepší třída, i tak jsem z něj měla radost -, taneční desku a pár společenskejch her... nedá se říct, že bych teď byla z toho všeho stále ještě nadšená. Notebook už nemám, všechny knížky (ať už jsem je přečetla kolikrát) mi stále dělají radost, ale že bych z nich skákala do stropu, to ne.
Asi největší radost mi udělala Harry Potter sága předloni, kdy jsem byla HP fanatik a byla jsem schopná všechny díly číst třeba třikrát za sebou (bez legrace). Sice jenom paperbacky, ale určitě si dovedete představit tu euforii, ten opojný pocit, když jsem dárek otevřela. Snad ještě někdy zažiju podobnou situaci, knížky mají své čestné místo na poličce spolu s Teorií famfrpálu, Kouzelnými zvířaty a Filmovými kouzly. Už jen Bajky BB a bude to komplet! =D

Inu, co více dodat, co se týče Vánoc a předvánočního období, jsem strašně děsná, nikdy nevím, co dřív a komu co. Vždycky si ale nejvíc oddychnu, když si sama ujasním, co vlastně chci, vůbec se v sobě totiž nevyznám! =D A co vy? Už máte jasno nebo to necháte všechno na poslední chvíli?

2 komentáře:

  1. Můj knihomolský seznam je rok od roku kratší, letos čítá dvě knihy :-D Ale já prostě nejsem moc na pořizování nových knížek, když je toho moc, ani z toho pak nemám radost :-)

    OdpovědětVymazat
  2. S dárky je to u mě špatné. Už je to v takovém stádiu, kdy dostávám hlavně peníze ať si něco koupím.Protože vlastně nikdo neví co by se mi líbilo, jaká kniha, jaké oblečení...

    OdpovědětVymazat