The Hunger Games 32x32 LogoLeopard Print Pointer Books are my passion...: (RC) Review: Phoenix

sobota 19. ledna 2013

(RC) Review: Phoenix

Autorka: Eden Maguire
Přeložila: Drozdová Edita
Série: Krásní mrtví / 4.
Počet stran: 280
Nakladatelství: Fragment / 2012

Anotace
Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím.
Darina již pomohla objasnit tajemství smrti Jonase, Arizony a Summer. Nyní ji čeká to nejtěžší... Odhalit okolnosti záhadné smrti Phoenixe.
Krásný mrtvý Phoenix, Darinin kluk, její největší láska. Už je to skoro rok, co zemřel, a oficiální verze vypovídá o rvačce na benzínce, při které byl ubodán. Kdo je zodpovědný za jeho smrt? Darina ví, že to musí zjistit, a že pak Phoenixe ztratí navždy... Opouštějí ji síly, nenachází u nikoho pomoc. Dokonce samotný Phoenix jako by pravdu znát nechtěl. Neviditelná křídla tlučou a Krásní mrtví nenaleznou klid, dokud pravda nevyjde najevo. Čas běží...

Stručný děj knihy
Konečně se Darina dočkala. Musela vyřešit smrti svých bývalých spolužáků, než se konečně dostala k Phoenixovi. Jenže zdá se, že to nebude tak lehké, jak se na první pohled může zdát. A ještě kevšemu neví, co dělat s policií za zády, která se snaží zjistit něco více o Foxtonském hřebenu, kde se Krásní mrtví schovávají. A co svrchovaný pán Hunter, který se chystá uvolnit místo svému nástupci Deanovi? Pomůže Darina i jemu zjistit informaci, která ho již dlouho tížila, aby nalezl klidu?

Recenze
Po dlouhé době jsem se konečně dostala k poslednímu dílu ze série Krásní mrtví. Po napínavé Arizoně a ještě napínavější Summer jsem se na Phoenixe opravdu těšila, jelikož už od prvního chvíle, co se začtete, neodtrhnete zrak, dokud nevyřešíte případ a nezjistíte, kdo krásného mrtvého zabil. Vždy je to člověk, kterého byste očekávali nejméně a i když se na to emocionálně připravujete, stejně vás výsledek zaskočí. Znám to z vlastní zkušenosti, to se mi často nestává, většinou tipuji správně. Je hezké vědět, že stále existuje nějaký autor, který vás dokáže něčím překvapit.

Pokud jste četli i mé další recenze na předchozí díly, nemohli jste si nevšimnout toho, jak jsem si stěžovala na Darinu, na to, že se chová jak malá a nikdy pořádně nic nedělá. Haleluja, mé prosby byly vyslyšeny! Pro jednou jsem měla možnost vidět, jak se hlavní hrdinka vyvíjí od malé nezkušené holky k moudré ženě, která ví, co musí udělat, i když z toho nebude mít prospěch (jen) ona. Neříkám, že jsem si jí po těch čtyřech dílech přes to všechno přece jen oblíbila, ale malé plus si u mě získala.

To mě přivádí k myšlence, která mi nedala spát už od přečtení Jonase. Jak dopadne čtvrtý díl až Darina vyřeší Phoenixovu smrt? Odloučí se? Bude jejich láska tak silná, že se Phoenix vrátí (něco na způsob Twilight)? Zabije se Darina, aby mohla následovat svého vyvoleného? Upřímně, čekala jsem něco většího než ten konec, který nám autorka předložila. Bylo v něm dost emocí na to, aby mi rychleji zabušilo srdce, ale i tak to dle mě mohlo být lepší. Já to psát, zrovna s koncem bych si opravdu vyhrála..


V Phoenixovi jsem zažila něco, co v celé sérii doposud ne. Ne, že by mě to kdovíjak vzalo, ale po všech těch dílech mi k srdci přirostla jedna postava, o které bych to na první pohled neřekla - Hunter. Nejen Darina, ale i svrchovaný pán postupně "dospíval" a konečně pochopil, že ne všechno může zakázat a dostat pod kontrolu. Už ve třetím díle bylo čtenářům oznámeno, že pozici svrchovaného pána brzy nahradí zesnulý Dean, ale nikdy bych nevěřila, že to autorka dokáže podat tak napínavě. Slzička mi sice neukápla, ale pokud mi někdo řekne "svrchovaný pán", nikdy si nevybavím jiného krásného mrtvého než Huntera. ^^

Celkové hodnocení
Je těžké se s Krásnými mrtvými po tom všem rozloučit. Z počátku jsem nevěděla, co na knihách ostatní čtenáři vidí, ale nakonec jsem jejim kouzlu také propadla. Budou mi chybět všichni - upjatá Arizona, laskavá Summer, milující Jonas, tvrdohlavá Darina, poblázněný Phoenix a přísný, ale spravedlivý Hunter. Poslední díl této série byl dle mého názoru tím nejlepším, ale pořád to necítím na plný počet, tudíž knížce dávám 4,5 hvězdičky a tímto končím kapitolu mého knižního života s názvem "Krásní mrtví". Doufejme, že takových knížek bude ještě více. =)

Hodnocení obálky:
Celkové hodnocení:

Mnohokrát děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. (Knihu si lze zakoupit zde)

zdroje:
obálka - Fragment
obrázky - DeviantArt & WeHeartIt

1 komentář: