The Hunger Games 32x32 LogoLeopard Print Pointer Books are my passion...: Co by kdyby.. #2

pondělí 5. srpna 2013

Co by kdyby.. #2

Pro více informací (a pokud máte chuť se zapojit) klikněte sem.

Co bych dělala, kdyby mi začal hořet dům a já měla možnost zachránit jenom tři knihy?
Jé, tak to je opravdu těžká otázka, ale zase mnohem lehčí, než kdybych měla zachránit pouze jednu knihu. Co bych dělala? Tak úplně ze všeho nejdřív by mě chytnul hysterák a já začala brečet, protože by se mi moje miláčky nechtělo opouštět.

Až bych se vzpamatovala, asi bych odnesla Polibek pro Annu, protože to byla naprosto úchvatná kniha, která se mi četla opravdu snadno a Étienne je strašně okouzlující mladík, kterého bych si ráda přivezla z Franice, podobně jako Anna. Příběh těch dvou je tak pohádkově neuvěřitelný, a zároveň velmi realistický. Annu Oliphantovou a Étienna St. Claira jsem si zamilovala a jen tak z ruky bych je nedala!


Dalším kouskem, jehož shoření bych nepřežila, je první díl Vampýrské akademie. Proč zrovna první?
Sice mám doma celou sérii, ale četla jsem jen čtyři díly a myslím, že první byl opravdu skvělý, takový hezký úvodní. A Rose s Dimitrijem byli ještě tak nevinní, jak jen to šlo. Sice se tam ještě neobjevil Adrian Ivashkov, ale myslím, že bych ho oželila, do té doby, než bych si nedokoupila další díly.

A nad poslední knížkou nemusím ani chvilku váhat. Je to Zelená jako smaragd. Jelikož sérii Drahokamy naprosto zbožňuju a Zelená byla nejlepším dílem, brala bych ji s sebou všemi deseti. Rudou a Modrou bych si dokoupila později, stejně jako Harryho Pottera a další knížky, které bych nutně musela mít v knihovničce.

Potom, co bych zachránila všechny tři kousky, bych se asi zhroutila, protože nejenže bych přišla o knížky, ale o všechno, co bylo uvnitř a co jsem nestihla odnést. Ale aspoň bych měla Zelenou, Annu a Vampýskou akademii. A jaké jsou vaše tři knížky, které byste prostě nemohli nezachránit?

2 komentáře:

  1. 'Vampýrskou akademii' jsem také četla a kupodivu i celou. Ale jediný díl, který se mi líbil, byl 'Krvavý slib'. Je jiný než ostatní a má svou hloubku. Kdyby tak série skončila, vůbec by mi to nevadilo. Ve skutečnosti si umím představit, že by se jednalo jen o tento díl (nikoli sérii), lehce upravený. Pak by byla série (přeměněná na knihu :D) pro mě dokonalá (myšleno tak, že nic lepšího už z tohoto nápadu vytřískat nešlo). Zbylé knížky neznám, ale možná se k nim jednou dostanu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Z Anny a z VA jsem nadšená vůbec nebyla. Sérii Drahokamy jsem zatím nečetla, ale kdybych knížku někde ulovila, asi bych ji hned rozečetla. Zatím jsem se s ní nepotkala. Snad někdy, :o)

    OdpovědětVymazat