The Hunger Games 32x32 LogoLeopard Print Pointer Books are my passion...: Čteme tygrům | úvod

pátek 14. února 2014

Čteme tygrům | úvod

Děkuji Lucy za úžasný obrázek!
Jak už jistě víte, 5. března vychází u CooBoo poslední díl z tygří tetralogie od Coleen Houck, Tygrův osud. Možná jste si jako já uvědomili, že už jste příběhy Kelsey a jejích tygrů pozapomínali nebo jste se k nim naneštěstí ještě vůbec nedostali. A proto jsem se rozhodla uspořádat společný (re)reading všech tří dílů, abychom byli na ten poslední v obraze.

O co půjde? Je to vlastně naprosto jednoduché! Přečíst knížky a shrnout své pocity na blog (nemusí se jednat nutně o klasickou recenzi, zpracování nechám na vás. Pokud nemáte své vlastní stránky, klidně mi své názory pošlete na mail nebo na facebook do zpráv a já vám je na blogu uveřejním. Proč je nutné psát na knížky recenze? Účastníky na konci akce čeká soutěž!

Orientačně:
16. - 20.2. čtení Tygrova prokletí
21.2. recenze
22. - 26.2. čtení Tygrovy stezky
27.2. recenze
28.2. - 4.3. čtení Tygrovy plavby
5.3. recenze + soutěž o Tygrův osud

Na přečtení jedné knihy máte pět dní (popř. ještě šestý vyhraněný na recenzi). Myslím, že trénovaní čtenáři to zvládnou i rychleji, ale i pro ty "normální" je času víc než dost. Jestliže jste knihu/knihy četli a recenze napsali již dříve (jako já na první díl), zkuste je napsat ještě jednou a uvidíte, jak moc se váš názor na tygry změnil. Já jsem na svůj výsledek dost zvědavá.
Samozřejmě se nemusíte přesně držet plánu. Pokud z časových důvodů začnete číst třeba až za pár dní, nevadí, hlavně se pak svými články zapište do linkovačů, abych věděla, kdo se účastní (kvůli soutěži).

EDIT: Pár lidí už se mě ptalo, zda mohou začít od pozdějších dílů, jelikož předchozí části četli nedávno. Pokud jste před nedávnem četli knížku z tygří ságy, klidně začněte jejím pokračováním. Ve svých recenzích uveřejním linkovač, pod který budete moci přidávat odkazy na vaše články - klidně mi tam hoďte své  recenze (ale ne staré, to platí pouze v případě, že jste s četbou právě skončili). Pokud se nechcete psát s recenzemi, můžete nakreslit třeba obrázek, vytvořit básničku, drabble... nějak se týkající knihy, avšak nic z toho nemusíte, jestli nechcete, nechám to na vás.

Budu ráda, když si obrázek akce dáte na blog, pod recenze nebo budete článek sdílet dál, protože myslím, že tygři si rozhodně zaslouží naši pozornost! 

14 komentářů:

  1. Moc ráda bych se zúčastnila, ale bohužel jsem měla tygra půjčený z knihovny, takže je nemám doma. Takhle narychlo bych je nesehnala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co třeba knihovny? A pokud nemáte průkazku, tak si jsem jistá, že aspoň číst byste si tam mohly. Nebo je tu ještě možnost si pořídit knížku/e-book. E-verze jsou opravdu za hubičku a myslím, že tygři za to opravdu stojí! :)
      Vždycky se najde způsob, jak se ke knížkám dostat! :)

      Vymazat
  2. Ale podla blogu Coleen Houck by ich malo byt 5. tak dufam a verim ze toto nie je posledna ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, tak to já se zapojím ráda! Sice už jsem přihlášená na re-reading Drahokamů, ale snad to nějak zvládnu obojí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mohla bych se prosím zapojit? Akorát mám dotazík...
    Před pár dny jsem napsala tyto články:
    http://from-dead-world.blog.cz/1402/tygrova-stezka-colleen-huckova
    http://from-dead-world.blog.cz/1402/tygrovo-prokleti-colleen-huckova

    Jelikož jsem si tento příběh před dvěma týdny četla. Vadilo by kdybych začala až s Tygrovou plavbou?

    OdpovědětVymazat
  5. Já se taky zapojím, tygry jsem si na únor naplánovala už dávno, zrovna dočítám tygrovou stezku a chystám se na tygrovou plavbu. Já blog nemám, takže nejspíš něco namaluji.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj,
    asi jsem úplně blbá, ale kam mám prosím přidat odkaz na recenzi tygrova prokletí?
    Předem moc a moc děkuji za odpověď a omlouvám se za blbou otázku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, vůbec nejsi blbá, jsem ráda, že ses zeptala! :)
      Link na recenzi hoď sem - http://dreams-aboutbooks.blogspot.cz/2014/02/gif-review-tygrovo-prokleti.html do linkovače pod článkem. A další linkovače budou u mých následujících článků. :)
      Snad jsem pomohla, jsem ráda, že se účastníš! :)

      Vymazat
    2. Moc jsi mi pomohla :)...
      Moje recenze sice nejsou nic moc, ale konečně jsem se mohla dokopat k tomu přečíst si třetí díl :)...

      Vymazat
  7. Oni budou jen čtyři díly? Já jsem četla, že jich má být pět ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, nakonec pět, ale někde jsem četla, že ještě nedávno ani autorka sama netušila, jestli pátý díl bude nebo ne, ale měl by být, ano. :)

      Vymazat
  8. Ahojte.Nevíte, kde bych si je mohla stáhnout do mobilu? Moc by mi to pomohlo. Dík.

    OdpovědětVymazat