The Hunger Games 32x32 LogoLeopard Print Pointer Books are my passion...: Jsem knihomol - už i počítač mi blázní...

pondělí 1. července 2013

Jsem knihomol - už i počítač mi blázní...


Každý jistě znáte ty články, kde je spousta gifů, které vystihují knihomoly do puntíku přesně a vy si říkáte, že lépe byste se v tom vidět snad ani nemohli. Omyl! V tomto článku se dozvíte, že nejste sami, kdo už máte svůj počítač "přeštelovaný" na prohledávání knižního světa a jestli jste na tom podobně jako já, tak už vám nikdo nemůže říct, že nejste knihomol. Co mě přivedlo k napsání této úvahy? Všechno to začalo Googlem...


Určitě to znáte - děláte něco do školy a potřebujete si vyhledat nějakou nezbytnou informaci, kterou bez strýčka Gůgla nezvládnete. Bohužel ani já nevím všechno, tak jsem se na něj obrátila. Najela jsem si na webovou lištu, zadala "g" a automaticky zmáčkla enter (Google - základní internetová stránka, kterou má v našeptávači na prvním místě snad každý, ne?). Trochu mě překvapilo, že na mě vyjela úvodní stránka Goodreads!
O pár dní později jsem zažila stejný případ, kdy mě internet místo Facebooku přesměroval na nakladatelství Fortuna Libri, a to mě vlastně už ani moc nepřekvapilo, proto jsem se svůj našeptávač rozhodla projet od A do Z, abych přišla na míru své odlišnosti od "normálních" vrstevníků, kteří nejvíce času tráví právě na Facebooku, Twitteru a podobných sociálních sítích.

Pod "A" se mi skrývá e-shop albatrosmedia.cz, pod "B" blogger.com, "C" mě přesměruje rovnou na cooboo.cz, "D" na můj blog dreams-aboutbooks, "E" na kamarádčin blog elwen-speaks, "F" na zmíněnou fortunalibri.cz, "G" na goodreads.com, "J" na blog další kamarádky (justaboutreading), "K" na knizniklub.cz (ano, vím, že nemají právě takovou adresu, ale je to nejrychlejší způsob, jak se tam dostat!).
Dále tu mám "L", pod kterým se skrývá laurdes.cz, "M" mi odhalí mundo-da-teresinha, "N" zase nikkifinn, "P" bývalý laurdesin blog presage, "R" můj sesterský blog roxannes-bookshelf, "V" veeeebookshelf a "W" willinda-books.
Pod písmeny, která jsem vynechala, se ukrývají stránky, které nemají s knížkami téměř nic společného a které ani nestojí za zmínku (možná tak ulozto.cz nebo the-vampirediaries.cz). Stejně toho musím projet tolik! Aneb ten těžký knihomolův život...

Spolužáci si na to už zvykli, takže jsem se přestala stydět za to, že o hodinách sjíždím knižní novinky, i když sem tam pár posměšků padne, ale co už - nezměním se a stejně tak ani můj počítač! Jste na tom podobně? Také už váš počítač sám dobře ví, kam jít nejdřív a jaké zájmy u vás upřednostňovat? Já doufám, že nejsem jediná divná knihomolka, která už pobláznila i notebook! :D

6 komentářů:

  1. Tak to mě nikdy nenapadlo to je pěkný, já jsem člověk všestranný, takže těch stránek tak mám vždycky milion různých, ale hodně knižních :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky na mě vždy vykoukne goodreads.com :D A vždycky mě to naštve. :D Dřív jsem byla zyklá na google. Přitom je to divný, google používám častěji než goodreads.com :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je hezký :D Taky jsem to projela, ale kromě Goodreads a Blogger.com tam moc knižních věcí nemám. Ale protože vždycky napíšu tak dvě tři písmenka (což mi moc nepomůže když vždycky když chci na Google napíšu Goo a zase jsem na Goodreads), tak mám většinu knižních věcí na druhém nebo třetím místě :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ano taky to tak mám. Na goodreads tedy moc nechodím, ale jinak mám taky skoro u všech písmenek něco knižního:D Třeba u D je tvůj blog:)

    Mí spolužáci si už taky zvykli:D Funguju ve své třídě trošku jako veřejná knihovna! Někdy mě opravdu až zaskočí, kdo si ode mě chce zase něco půjčit:D

    A vidím, že čteš Ten, kdo stojí v koutě!! Úžasná kniha, snad se ti bude líbit!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna dneska mi ségra chtěla na noťasi najet na google.. a jak se divila, když jí vyjela stránka goodreads. :D Jediné, co mi řekla bylo: "Tohle je novodobý google?" :D

    OdpovědětVymazat
  6. Goodreads mám hned jako druhé a občas se překliknu :) To u mě je to spíš seriálová horečka. Spíše než seznam.cz, což je moje domovská stránka, se mi zobrazuje serialzone :)

    OdpovědětVymazat